NIS Spartak – TENT 3:0 (25:20, 25:16, 25:18)

U derbi meču šestog kola Viner štetiše Super lige Spartak je u Subotici lako došao do trijumfa protiv TENT-a. Domaće su sav posao rešile posle samo tri seta, iako se očekivao daleko jači otpor Obrenovčanki.

Retko kad se dešava da gostujući tim povede sa 8:0 na startu meča. To je bio slučaj ovoga puta u Subotici, TENT je osvojio sve poene do prvog tehničkog tajm-auta na meču, najviše zahvaljujući fantastičnim servisima Sonje Puzović!

Još ređe se dešava da ekipa koja je bila u tolikom zaostatku lako preokrene tok prvog seta, pa i celog susreta. E, upravo to su uspele Subotičanke, čiji je trener Damir Petković imao dovoljno poverenja u svoje igračice. Uz to, povukao je sjajan potez kad je u igru uveo Aleksandru Cvetićanin i Emiliju Antanasijević.

Subotičanke su razliku pravile najviđe zahvaljujući servisu i bloku, ne samo u tom prvom periodu. Upravo u ta dva elementa igre treba tražiti razloge ubedljive pobede tima Damira Petkovića. Prednjačila je Sofija Medić, koja je nanizala fantastičnih sedam blokova, ali nisu mnogo zaostajale ni Trnić sa pet asova i Helić sa četiri! Veliki doprinos trijumfu dala je i Cvetićanin (11 poena).

U sva tri seta domaće su kontrolisale igru i rezultat. Do drugog tehničkog tajm-auta Spartak je imao uglavnom blagu prednost, koju je do kraja svakog od tri seta samo uvećavao. U završnici TENT je ostajao bez raspoloženih igračica, pa su domaći navijači slavili zasluženu pobedu svojih ljubimica.